Suurseurassa kuohuu Mestarien liigan välierien alla – päävalmentajalle "pahin mahdollinen" syytös: "Kunniaani on loukattu"

FC Bayernissa on jälleen vireillä kohu, kun päävalmentaja Thomas Tuchel ja seuran kunniapuheenjohtaja Uli Hoeness ovat olleet sanasodassa median välityksellä. Selkkaus on yltynyt sopivasti tiistaina alkavien Mestarien liigan välierien kynnyksellä.

FC Bayernia ei turhaan tunneta liikanimellä FC Hollywood. Saksan jättiseurassa tuntuu olevan jatkuvasti jokin kohu kytemässä, jos sellainen ei ole parhaillaan päällä. Tällä kaudella, kun Bayern on joutunut kotimaassaan toteamaan Bayer Leverkusenin paremmakseen, müncheniläisseurassa on myrskynnyt jopa normaalia enemmän.

Nyt saksalaismediassa repostellaan Bayernin kunniapuheenjohtajan Uli Hoenessin Kicker-lehdelle antamilla kommenteilla ja sen vastareaktiolla.

Hoeness syytti kesällä väistyvää päävalmentajaa Thomas Tuchelia siitä, että tämä ei kehittänyt pelaajia tarpeeksi, vaan keskittyi enemmän vaatimaan seurajohdolta uusia, nimekkäitä vahvistuksia joukkueeseensa.

Saksalaislehti Bild kuvaili Hoenessin syytöstä pahimmaksi mahdolliseksi, jota valmentajasta voi ylipäätään sanoa.

Tuchel ei siksi ymmärrettävästi lämmennyt Hoenessin huomiolle.

– Tuon on niin kaukana todellisuudesta, että en tiedä, miten vastata tuohon! Tuchel hämmästeli Sky Deutschlandin haastattelussa.

– Kunniaani valmentajana on loukattu. Jos olemme todistaneet jotain valmennustiiminä viimeisen 15 vuoden aikana, on se, että nuoret pelaajat – etenkin seuran akatemiasta – ovat aina saaneet paikan meidän harjoituksissamme, ja suorituksensa kautta myös paikan kentällä. 

– Minulla on todella vähän ymmärrystä tuolle. Pidän sitä täysin perusteettomana!

72-vuotias Hoeness on tunnetusti kiistanalainen henkilö, eikä varsinaisesti pidättele puheissaan. Tuchelin kannalta kiusallista on, että nyt seurapomon väitettä on kuitenkin pidetty myös perusteltuna.

Tuchelin on kerrottu vaatineen ennen kauden alkua puolustavaa vahvistusta keskikentälle, minkä on katsottu olleen epäluottamuslause Joshua Kimmichille ja Leon Goretzkalle. Toisaalta Tuchel on nostanut edustukseen muun muassa 19-vuotiaan Aleksandar Pavlovicin.

– Ehkä Hoeness oli oikeassa siinä, mitä hän sanoi. Ja se vain purskahti hänen suustaan, pohtii Bildin kolumnistiAlfred Draxler.

Sanasodan ajankohtaa on pidetty Saksassa epäonnisena Bayernin kannalta, sillä kaiken keskittymisen pitäisi tällä hetkellä ohjautua tiistaina pelattavaan Mestarien liigan välierään Real Madridia vastaan. Puhtaita papereita ei saa Hoeness mutta ei myöskään Tuchel, jonka reaktiota edellisen lausuntoon on pidetty turhan ylimitoitettuna.

FC Bayern isännöi Real Madridia tiistaina kello 22 Mestarien liigan välierän ensimmäisessä osaottelussa. Ottelu on nähtävissä suorana MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat