Poliisilta uutta tietoa Vornasen aseesta

Näin Riikka Purra kommentoi Timo Vornasen tapausta perussuomalaisten risteilyn jälkeen 4:50
Näin Riikka Purra kommentoi Timo Vornasen tapausta perussuomalaisten risteilyn jälkeen.

Poliisin mukaan virka-ase palautetaan aina, kun virkavapaa kestää yli kolme kuukautta.

Virka-ase, virkamerkki ja avaimet palautetaan aina, kun poliisin virkavapaa kestää yli kolme kuukautta, sanoo STT:lle Itä-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen.

– En lähde sanomaan mitään yksittäiseen tapaukseen, mutta meillä on hallinnossa ohjeistus, että virka-ase, virkamerkki ja avaimet palautetaan aina, kun virka-vapaa kestää yli kolme kuukautta.

Korhonen sanoo, että tämä on pitkään voimassa ollut normaalikäytäntö.

– Ei ole mahdollista, että niitä ei olisi palautettu. Tästä ei ole epäselvyyttä.

Ylen viikonloppuna tavoittama Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Samppa Holopainen ei osannut sanoa varmuudella, oliko kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) virka-ase palautettu poliisilaitokselle. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi. Holopainen kertoi, että hänellä ei ole tietoa Vornasen mahdollisista siviiliaseista.

Vornanen sairauslomalla

Perussuomalaisten kansanedustaja Vornanen oli perjantaina aamuyöllä osallisena Helsingissä tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.

Poliisin mukaan Antinkadulla sijaitsevassa ravintolassa oli ollut työpaikkaseurue, jonka kanssa ampumisesta epäillylle 54-vuotiaalle miehelle oli tullut riitaa, mutta asia oli sovittu ravintolassa. Noin kello neljän aikaan aamuyöllä mies ja työpaikkaseurue olivat tavanneet ravintolan ulkopuolella, jolloin mies oli ottanut yllättäen esiin luvallisen pienikaliiberisen aseen.

Poliisin mukaan mies oli osoittanut aseella paikalla olleita henkilöitä ja ampunut maahan yhden laukauksen. Tämän jälkeen henkilöt poistuivat paikalta. Poliisi pidätti miehen.

Puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi viestipalvelu X:ssä lauantai-iltana, että poliisi on vapauttanut Vornasen. Sunnuntai-iltana Vuorenpää kertoi X:ssä, että Vornanen on ilmoittanut perussuomalaisten eduskuntaryhmälle jäävänsä kahden viikon sairauslomalle

STT ei ole tavoittanut Vornasta kommentoimaan asiaa.

Lue myös: