Washington Post: Donald Trump yritti häikäilemätöntä temppua – sai järjestäjiltä porttikiellon

Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaan varoja keräävä ystävä Steven Witkoff sai jyrkän viestin Miamin F1-osakilpailun järjestäjiltä, uutisoi Washington Post. Lehden mukaan Trumpin leiri suunnitteli häikäilemätöntä varainkeruutemppua F1-viikonlopun yhteyteen.

Yhdysvaltain presidentiksi jälleen pyrkivän Donald Trumpin oli tarkoitus olla paikalla Miamin F1-osakilpailun sprinttikisassa ensi lauantaina, mutta tuoreiden käänteiden jälkeen Trumpin pääsy tapahtumaan on estetty.

Washington Postin mukaan Trumpin ystävä ja vaalikampanjan varainkerääjä Steven Witkoff on saanut kirjeen, jossa Miamin F1-osakilpailun järjestäjät ilmoittavat Witkoffin kattohuoneistosviitin varauksen peruuntumisesta. Syynä tähän on Witkoffin ja Trumpin häikäilemätön yritys kerätä rahaa presidentinvaalikampanjaan veloittamalla vierailtaan 250 000 dollaria per lippu.

– Olemme saaneet tietoomme, että olette aikomassa käyttää Paddock Clubin kattosviittiä poliittisiin tarkoituksiin ja kerätä rahaa valtakunnallisiin vaaleihin veloittamalla 250 000 dollaria per lippu, mikä rikkoo selvästi Miamin osakilpailun lisenssisopimusta, Washington Postin näkemässä kirjeessä todetaan.

– Jos tämä on totta, joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että sviittinne (varaus) perutaan, ette ole tervetulleita kilpailuun missään vaiheessa, ja maksamanne summa palautetaan kokonaan.

Washington Postin mukaan tieto Trumpin leirin aikeesta tuli järjestäjille siinä vaiheessa, kun hänen turvallisuuspalvelunsa oli ottanut yhteyttä järjestäjiin koordinoidakseen ex-presidentin vierailua.

Lehti sai puolestaan vihiä varainkeruutapahtumasta paikallisen, superrikkaille tarkoitetun ja Witkoffin rakennuttaman, golfklubin uutiskirjeestä, jossa F1-tapahtumaa mainostettiin helikopterikyydeillä ja muilla luksuspalveluilla. Lehden yhteydenottojen jälkeen selvisi tuottojen tapahtumasta menevän Trumpille.

Sviitti F1-osakilpailusta oli varattu Witkoffin nimiin.

– Tämä on todellakin jotain, joka ei pidä paikkaansa, Witkoff totesi lehdelle. 

Witkoff ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa tarkemmin.

Miamin F1-osakilpailu järjestetään ensi viikonloppuna 3.5. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat