5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

Karitsanpotka Sivumaku
MTV

Mahottoman hyvä ja helppo ruoka upeasta raaka-aineesta. Syksy on kotimaisen karitsan sesonkia ja mikä sopisikaan paremmin syystuulen tuivertamaan iltaan kuin mureaksi haudutettu karitsanpotka?

Tähän ohjeeseen tarvitaan vain viisi varsinaista raaka-ainetta, jos öljyä, suolaa ja pippuria ei lasketa. Lopputulos on silti rikkaan maukas ja tuhdin lihaisa. Ainahan makua voi viedä suuntaan jos toiseen lisäämällä mausteita tai yrttejä, mutta tämä oli tällaisena erinomaista. Lisukkeeksi käy niin pasta, riisi kuin perunamuusikin, mutta itse nautin potkan italialaisittain sellaisenaan liemen kera, alkuruoan siivittämänä.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

2 hlölle


2 karitsanpotkaa
1 sipuli, siivutettuna
lasillinen punaviiniä
1 valkosipulin kaikki kynnet, kuorittuna
1 tlk tölkkitomaatteja
1 dl vettä
neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
persiljaa, viimeistelyyn

Hiero oliiviöljyä karitsanpotkien pintaan ja mausta ne reippaasti suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna iso kattila ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista potkat kauttaaltaan ja nosta sivuun. Laske lämpöä, lisää hiukan öljyä ja sipulisiivut. Kuullota muutama minuutti. Lisää punaviini, kiehauta ja anna poreilla pari minuuttia. Rapsuta puulastalla kattilan pohjasta mahdolliset liharoippeet. Lisää valkosipulinkynnet, tomaatit ja vesi. Sekoita. Laita potkat kattilaan. Hauduttele pienellä lämmöllä 1,5-2 h tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta. Tarjoile liemen kera ja halutessasi pasta, riisin tai perunamuusin kera.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat