Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"
Ruokatoimittaja vinkkaa helpon tavan valmistaa lohta.
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Kelli Foster vinkkaa helpon ohjeen, joka on täydellinen arki-illan pelastaja.
Ruokatoimittajan ehdottomia arkiruokasuosikkeja ovat supernopeasti ja helposti valmistuvat ateriat, jotka tuntuvat silti hienostuneita. Sellainen on myös tämä helppo lohiateria.
– Lohi kypsyy uskomattoman meheväksi ja saa täydellisen rapean pinnan. Loppusilauksen tekee mitä maukkain kastike.
Ruokalajin hienous piilee siinä, että tarviset vain kourallisen aineksia, muutaman minuutin valmistelua ja yhden pannun.
– Valmistaminen alusta loppuun vie vain 15 minuuttia. Tästä ei ruoanlaitto enää paremmaksi muutu!
Helppo sitruuna-voilohi
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
4 rkl voita
4 lohifileepalaa (n. 170 g/ kpl)
ripaus suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kanalientä
(lehtipersiljaa)
- Hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta noin 2 rkl mehua.
- Taputtele lohifileepalojen pinnat kuiviksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla keskilämmöllä. Laita lohifileepalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paina varovasti lastalla pannua vasten. Paista noin 5 minuuttia. Nosta fileepalat sitten lautaselle nahkapuoli lautasta vasten.
- Lisää pannulle voi. Kuullota valkosipuleita voissa noin 30 sekuntia. Lisää sitruunamehu, ripaus suolaa ja kanaliemi. Sekoita.
- Laita lohifileepalat takaisin pannulle nahkapuoli alaspäin ja lusikoi kastiketta päälle. Kypsennä pari minuuttia, kunnes kastike hieman paksuuntuu ja lohi on kypsää. Viimeistele annos lehtipersiljalla.
Katso myös: Savukalaa puolet halvemmalla ruokakaupasta
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo