Zabaione sahramilla
Tässä olemme maustaneet munavaahdon, tai zabaionen, jouluisesti sahramilla. Tarjoile appelsiinifileiden kanssa ja koristele piparkakkumurusin.
Neljälle
- 4 munankeltuaista
- 4 rkl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 5 rkl marsalaviiniä
- ¼ g sahramia
Koristeluun
- 1 appelsiini
- 2 piparkakkua
Valmistusohje
1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvaan veteen ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sahramiviini vähän kerrallaan vatkaamisen aikana.
3. Leikkaa appelsiinin päistä noin 2 cm pois. Kuori se paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja kalvojen välistä. Murusta piparkakut. Koristele munavaahto appelsiinifilein ja piparkakkumurusin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti