Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Zabaione sahramilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä olemme maustaneet munavaahdon, tai zabaionen, jouluisesti sahramilla. Tarjoile appelsiinifileiden kanssa ja koristele piparkakkumurusin.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 5 rkl marsalaviiniä
  • ¼ g sahramia

Koristeluun

  • 1 appelsiini
  • 2 piparkakkua

Valmistusohje

1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvaan veteen ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sahramiviini vähän kerrallaan vatkaamisen aikana.

3. Leikkaa appelsiinin päistä noin 2 cm pois. Kuori se paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja kalvojen välistä. Murusta piparkakut. Koristele munavaahto appelsiinifilein ja piparkakkumurusin.

Lisää aiheesta:

Vanhanajan Rex-kakkuMantelinen raparperikakkuFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeellaViinirypälein koristeltu juustokakkuLuumutortut eli joululeivoksetHedelmä-mantelikakku
Makea kastikeJälkiruokaJouluJälkiruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon