Yrttitarhalohta

Tässä lohi marinoidaan ennen uunissa paistamista. Valmistele ruoka päivää ennen tarjoilua.

Kuudelle

  • 6 viipaletta lohta, selkäpalaa
  • 2 ½ dl valkoviiniä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • kalan paistoliemi
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

1. Suomusta lohi ennen viipalointia. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla, laita ne voitelemattomaan uunivuokaan.

2. Sekoita viini ja liemikuutio, kuumenna kattilassa kunnes kuutio on liuennut. Anna seoksen jäähtyä ja lisää siihen sitten öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi kalan päälle ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele kalaa muutamaan kertaan sinä aikana.

3. Ripottele 2/3 yrteistä kalalle ja laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes kala tuntuu kypsältä. Nosta kala vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan. Pidä kala lämpimänä.

4. Kaada kerma kastikekattilaan ja keitä kokoon liemen kanssa n. 10 minuuttia. Työstä margariini ja jauhot suurukseksi, suurusta kastike. Mausta ripauksella cayennea, tarjoile kala yrttien ja sitruunaviipaleiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.