Yrttitarhalohta
Tässä lohi marinoidaan ennen uunissa paistamista. Valmistele ruoka päivää ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 6 viipaletta lohta, selkäpalaa
- 2 ½ dl valkoviiniä
- ½ kalaliemikuutio
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- kalan paistoliemi
- 2 dl kermaa
- 1 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
1. Suomusta lohi ennen viipalointia. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla, laita ne voitelemattomaan uunivuokaan.
2. Sekoita viini ja liemikuutio, kuumenna kattilassa kunnes kuutio on liuennut. Anna seoksen jäähtyä ja lisää siihen sitten öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi kalan päälle ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele kalaa muutamaan kertaan sinä aikana.
3. Ripottele 2/3 yrteistä kalalle ja laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes kala tuntuu kypsältä. Nosta kala vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan. Pidä kala lämpimänä.
4. Kaada kerma kastikekattilaan ja keitä kokoon liemen kanssa n. 10 minuuttia. Työstä margariini ja jauhot suurukseksi, suurusta kastike. Mausta ripauksella cayennea, tarjoile kala yrttien ja sitruunaviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti