Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yrttitarhalohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä lohi marinoidaan ennen uunissa paistamista. Valmistele ruoka päivää ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 6 viipaletta lohta, selkäpalaa
  • 2 ½ dl valkoviiniä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • kalan paistoliemi
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

1. Suomusta lohi ennen viipalointia. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla, laita ne voitelemattomaan uunivuokaan.

2. Sekoita viini ja liemikuutio, kuumenna kattilassa kunnes kuutio on liuennut. Anna seoksen jäähtyä ja lisää siihen sitten öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi kalan päälle ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele kalaa muutamaan kertaan sinä aikana.

3. Ripottele 2/3 yrteistä kalalle ja laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes kala tuntuu kypsältä. Nosta kala vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan. Pidä kala lämpimänä.

4. Kaada kerma kastikekattilaan ja keitä kokoon liemen kanssa n. 10 minuuttia. Työstä margariini ja jauhot suurukseksi, suurusta kastike. Mausta ripauksella cayennea, tarjoile kala yrttien ja sitruunaviipaleiden kera.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraYksinkertainen kalagratiiniKala-simpukkagratiiniUunilohi ja vihreä kastikeUunilohi yrttikastikkeessa
UunilohiKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa