Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yrttinen kaurafocaccia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

8 kpl

  • ½ pkt tuorehiivaa (25 g)
  • 3 ½ dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
  • 6 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 1 dl silputtua tuoretta rosmariinia, basilikaa, oreganoa tai salviaa

Pinnalle

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
  • hiutaleita (KARU/kaurahiutaleita)
  • tuoretta yrttiä (esim. rosmariinia)

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiutaleita ja hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Anna sen kohota peitettynä ainakin puolisen tuntia.

Kumoa taikina pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 10–15 sentin kokoisiksi soikeiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota puolisen tuntia.

Pane uuni kuumenemaan 250-asteeseen. Painele kohonneisiin leipiin oliiveja ja tuoreyrttejä, pirskota pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle hiutaleita. Paista leipiä noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Focaccia on italiasta kotoisin oleva ohut leipä. Sen pinnalle pirskotellaan reilusti oliiviöljyä ja päälle painellaan oliiveja tai yrttejä. Kaurafocaccian päälle sopivat hyvin myös kaurahiutaleet.

Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.

VINKKI: Voit tehdä reseptillä pellillisen focacciaa. Kaada koko taikina leivinpaperoidulle ja tee pintakoristelu kuten edellä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Focaccia-tauluGluteenittomat porkkanasämpylätViljaviikon lettileipäKreikkalainen fetaleipäHyvä tomaattileipäSämpyläpuustit
FocacciaKananmunatonLaktoositonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät