Mainos
Mainos

Focaccia on italiasta kotoisin oleva ohut leipä. Sen pinnalle pirskotellaan reilusti oliiviöljyä ja päälle painellaan oliiveja tai yrttejä. Kaurafocaccian päälle sopivat hyvin myös kaurahiutaleet.

8 kpl

  • ½ pkt tuorehiivaa (25 g)
  • 3 ½ dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
  • 6 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 1 dl silputtua tuoretta rosmariinia, basilikaa, oreganoa tai salviaa

Pinnalle

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
  • hiutaleita (KARU/kaurahiutaleita)
  • tuoretta yrttiä (esim. rosmariinia)

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiutaleita ja hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Anna sen kohota peitettynä ainakin puolisen tuntia.

Kumoa taikina pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 10–15 sentin kokoisiksi soikeiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota puolisen tuntia.

Pane uuni kuumenemaan 250-asteeseen. Painele kohonneisiin leipiin oliiveja ja tuoreyrttejä, pirskota pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle hiutaleita. Paista leipiä noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.

VINKKI: Voit tehdä reseptillä pellillisen focacciaa. Kaada koko taikina leivinpaperoidulle ja tee pintakoristelu kuten edellä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.