Munakas on sopivankokoinen lounas. Tämä munakas tarjoillaan rapean salaatin sekä valkosipulikastikkeen kera. Voidaan tarjoilla myös drinkkien seurana pieninä makupaloina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 kananmunaa
- 200 g lehtipinaattia
- 100 g ruohosipulia
- 100 g persiljaa
- 100 g tilliä
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- kurkumaa tai currya
- suolaa ja pippuria
Valkosipulijogurtti
- 2 dl jogurttia
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- 1 pkt viipaloitua parmankinkkua
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
1. Hienonna kaikki yrtit hienoksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista valkosipuli suoraan pannulle, lisää yrtit ja paista ne pehmeiksi.
3. Vatkaa munat ja mausteet, kaada seos pannuun.
4. Paista munakasta kunnes se on kauniin värinen molemmin puolin. Voit tehdä tämän lettupannussa, jolloin saat monta pienenpientä munakasta, tai kokonaisena munakkaana isommassa pannussa.
5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset ja laita kylmään.
6. Tarjoile pienet munakkaat haaleina parmankinkun ja kastikenokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!