Yrttimunakas
Munakas on sopivankokoinen lounas. Tämä munakas tarjoillaan rapean salaatin sekä valkosipulikastikkeen kera. Voidaan tarjoilla myös drinkkien seurana pieninä makupaloina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 kananmunaa
- 200 g lehtipinaattia
- 100 g ruohosipulia
- 100 g persiljaa
- 100 g tilliä
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- kurkumaa tai currya
- suolaa ja pippuria
Valkosipulijogurtti
- 2 dl jogurttia
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- 1 pkt viipaloitua parmankinkkua
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
1. Hienonna kaikki yrtit hienoksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista valkosipuli suoraan pannulle, lisää yrtit ja paista ne pehmeiksi.
3. Vatkaa munat ja mausteet, kaada seos pannuun.
4. Paista munakasta kunnes se on kauniin värinen molemmin puolin. Voit tehdä tämän lettupannussa, jolloin saat monta pienenpientä munakasta, tai kokonaisena munakkaana isommassa pannussa.
5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset ja laita kylmään.
6. Tarjoile pienet munakkaat haaleina parmankinkun ja kastikenokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa