Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yrttimaustettua kirjolohta ja sieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 4 kirjolohifileetä, á 250 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja paneroimiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl voita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 rkl tilliä
  • 1 kg uusia perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna yrtit.

2. Kääntele kirjolohifileet vehnäjauhoissa. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista voita ja paista fileitä 6-7 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista herkkusieniviipaleet lopussa voissa ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Asettele kalafileet ja herkkusienet tarjolle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit.

Lisää aiheesta:

Lohileike purjon keraPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Paistettu ja marinoitu kala vihannesten keraVotkalla maustettu lohipastaPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen keraSiikaa ja metsäsieni-perunapaistosta
LohifileeKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreen kalan maku on parhaimmillaan, kun kala valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä ohjeessa fileet käännellään vain kevyesti vehnäjauhoissa, sillä liian paksu paneeraus imee turhaan rasvaa. Raikasta makua korostavat tuoreet yrtit. Lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat ja tilkka ruskistettua voita.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset