Yrttimaustettua kirjolohta ja sieniä
Tuoreen kalan maku on parhaimmillaan, kun kala valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä ohjeessa fileet käännellään vain kevyesti vehnäjauhoissa, sillä liian paksu paneeraus imee turhaan rasvaa. Raikasta makua korostavat tuoreet yrtit. Lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat ja tilkka ruskistettua voita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 kirjolohifileetä, á 250 g
- 2 rkl vehnäjauhoja paneroimiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 4 rkl voita
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl ruohosipulia
- 2 rkl persiljaa
- 2 rkl tilliä
- 1 kg uusia perunoita
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna yrtit.
2. Kääntele kirjolohifileet vehnäjauhoissa. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista voita ja paista fileitä 6-7 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista herkkusieniviipaleet lopussa voissa ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Asettele kalafileet ja herkkusienet tarjolle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen