Yrttimaustettua kirjolohta ja sieniä

Tuoreen kalan maku on parhaimmillaan, kun kala valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä ohjeessa fileet käännellään vain kevyesti vehnäjauhoissa, sillä liian paksu paneeraus imee turhaan rasvaa. Raikasta makua korostavat tuoreet yrtit. Lisukkeeksi sopivat keitetyt uudet perunat ja tilkka ruskistettua voita.

4 annosta

  • 4 kirjolohifileetä, á 250 g
  • 2 rkl vehnäjauhoja paneroimiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl voita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 rkl tilliä
  • 1 kg uusia perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Hienonna yrtit.

2. Kääntele kirjolohifileet vehnäjauhoissa. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista voita ja paista fileitä 6-7 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista herkkusieniviipaleet lopussa voissa ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Asettele kalafileet ja herkkusienet tarjolle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!