Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660658/landscape16_9/515/290/6645c240d94cf9439fb53c8f243bab34/Zg/892973-563.jpg)
Alkuperäisreseptissä käytetään kokonaisia punakampeloita, mutta voit tietysti käyttää myös fileitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa
- suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- 1 sitruuna
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin. Käännä ja ruskista toiselta puolelta. Laita kalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Viipaloi tomaatit 6 viipaleeksi. Kuori sitruuna veitsellä ja viipaloi. Paista herkkusienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa tomaattiviipaleet, sitruunaviipaleet ja herkkusienet kalojen päälle.
3. Paista kaloja uunissa n. 4 minuuttia. Kuumenna samalla paistinpannu ja ruskista 50 g voita niin että rasva kuohuu. Ripottele valmiiden kalojen päälle persiljaa ja kaada päälle kuohuva, ruskistettu voi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka