Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”
Alkuperäisreseptissä käytetään kokonaisia punakampeloita, mutta voit tietysti käyttää myös fileitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa
- suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- 1 sitruuna
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin. Käännä ja ruskista toiselta puolelta. Laita kalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Viipaloi tomaatit 6 viipaleeksi. Kuori sitruuna veitsellä ja viipaloi. Paista herkkusienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa tomaattiviipaleet, sitruunaviipaleet ja herkkusienet kalojen päälle.
3. Paista kaloja uunissa n. 4 minuuttia. Kuumenna samalla paistinpannu ja ruskista 50 g voita niin että rasva kuohuu. Ripottele valmiiden kalojen päälle persiljaa ja kaada päälle kuohuva, ruskistettu voi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa