Yrttimausteiset lampaankyljykset

Marinoitu liha saa jännittäviä makuja. Kyljykset voivat olla marinadissa vaikka yön yli. Kuivaa ne hyvin ennen paistamista, niin saat kyljyksiin hyvän paistopinnan.

Neljälle

  • 8 lampaan kaksoiskyljystä
  • vihreitä pakastepapuja
  • hiukan kermaa

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 tl valkopippurirouhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl rosmariinia
  • 1 tl kynteliä
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 rkl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, laita kyljykset siihen ja pane kylmään vähintään muutamaksi tunniksi.

2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi ja kuivaa kyljykset. Paista ne pannulla kypsiksi. Keitä marinadia kokoon, kunnes 2/3 on jäljellä, mausta ja lisää mahdollisesti tilkka kermaa. Tarjoile vihreiden papujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!