Yrttimarinoitua lampaanfileetä
Kantarellit voi vaihtaa muihin sieniin, ja ne voidaan myös tarjoilla kermamuhennoksen kera. Riisi tai perunat, salaatti tai keitetyt vihreät pavut ovat hyviä lisukkeita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg lampaan ulkofileetä
- 200 g kantarelleja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 dl punaviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 6 murskattua katajanmarjaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl rakuunaa
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli, lohkoina
- ½ rkl suolaa
Kastike
- 3-4 dl siivilöityä marinadia
- 3 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl pehmeää voita
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Laita liha kulhoon, sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, kääntele välillä.
2. Nosta liha kulhosta ja kuivaa se, siivilöi marinadi. Keitä kokoon marinadia ja lientä kunnes jäljellä on n. 5 dl. Mausta, suurusta arrowjuurella jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä tai kermaa.
3. Lisää voi kastikkeeseen. Mausta liha, paista fileet voissa pannulla niin että ne ovat vaaleanpunaisia sisältä.
4. Viipaloi filee, tarjoile kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Mokkapalat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista