Yrttimarinoitua lampaanfileetä
Kantarellit voi vaihtaa muihin sieniin, ja ne voidaan myös tarjoilla kermamuhennoksen kera. Riisi tai perunat, salaatti tai keitetyt vihreät pavut ovat hyviä lisukkeita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg lampaan ulkofileetä
- 200 g kantarelleja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 dl punaviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 6 murskattua katajanmarjaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl rakuunaa
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli, lohkoina
- ½ rkl suolaa
Kastike
- 3-4 dl siivilöityä marinadia
- 3 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl pehmeää voita
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Laita liha kulhoon, sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, kääntele välillä.
2. Nosta liha kulhosta ja kuivaa se, siivilöi marinadi. Keitä kokoon marinadia ja lientä kunnes jäljellä on n. 5 dl. Mausta, suurusta arrowjuurella jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä tai kermaa.
3. Lisää voi kastikkeeseen. Mausta liha, paista fileet voissa pannulla niin että ne ovat vaaleanpunaisia sisältä.
4. Viipaloi filee, tarjoile kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje