Mainos
Mainos

Yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä

25.3.2014. Kokeile helsinkiläisravintola Mechen keittiömestarin, Tarja Silvanin herkullista kalareseptiä. Reseptistä tulee 4 annosta.

Ainekset

  • 3-4 filettä kuhaa, kalan koosta riippuen. Voit halutessasi käyttää myös muuta vaaleaa kalaa, kuten esim. turskaa tai siikaa.

Linssipaistos

  • 400 g belugalinssejä
  • 2 kpl vihreä paprika
  • 3 kpl keskikokoista shalottisipulia tai 1 normaalikokoinen keltasipuli
  • 1/3 osa punttia korianteria
  • Yhden sitruunan mehu
  • Laakerinlehti
  • 4 dl kana- tai lihalientä

Yrtti-inkivääriglase

  • 30 g (pieni pala) inkivääriä,
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 1 pieni chili
  • 1/3 puntti persiljaa
  • 1/3 puntti korianteria
  • 3dl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Aloita poistamalla kalasta ruodot ja leikkaamalla fileet annospaloiksi (n. 200g). Vaihtoehtoisesti voit pyytää kalakauppiasta puhdistamaan ja leikkaamaan kalan valmiiksi annoksiksi.

Valmista yrtti-inkivääriöljy. Kuori inkivääri ja paloittele se rouheiksi paloiksi. Laita se kapeaan astiaan tai tehosekoittimen kulhoon. Poista chilistä siemenet ja pilko se myös paloiksi ja laita kulhoon. Nypi persiljasta sekä korianterista lehdet sekaan ja mausta seos suolalla sekä pippurilla. Kaada oliiviöljy sekaan ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tarkasta lopuksi vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Keitä linssit ohjeen mukaan, mutta käytä veden lisäksi kanalientä tai lihalientä jotta linssit saavat lisää makua. Laita joukkoon myös yksi laakerin lehti. Keitä linssejä 5- 7 minuuttia.

Linssit saavat jäädä hieman raa'aksi jolloin ne kestävät uudelleen lämmityksen, mutteivät kypsy liikaa. Kun linssit ovat valmiita, huuhtele ne kylmän veden alla,jotta kypsyminen lakkaa.

Kun linssit ovat jäähtymässä, voit kuutioida sipulin sekä paprikat pieneksi kuutioiksi. Hienonna myös korianteri ja persilja pieneksi. Lorauta tilkka oliiviöljyä kasariin tai paistinpannuun ja kuullota sipuli sekä paprikakuutiot kevyesti. Lisää joukkoon linssit, hienonnetut yrtit sekä sitruunan mehu. Sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa ja pippuria myllystä muutaman kierroksen verran.

Lopuksi voit kaataa joukkoon hieman liha,- tai kanalientä jottei cassoulesta tule kuiva.

Viimeistele nokareella voita ja tarkista suolan määrä.

Kuumenna grilliparila kuumaksi ja voitele kuhan pinta kevyesti öljyllä. Vaihtoehtoisesti voit paistaa kuhaa myös kuumalla paistinpannulla hetken, jollei grillipannua löydy kotoa.

Paista kuhaa grillipannulla molemmin puolin n. 10 sekuntia tai kunnes kuha on saanut nätit raidat. Asettele kuhapalat uunivuokaan ja levitä kuhien päälle kevyesti yrtti-inkivääriöljyä ja kypsennä kaloja vielä uunissa 175°c 2-3 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.

Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa jottei se kuivu.

Asettele linssipaistos lautaselle ja laita glaseerattu kuha linssien päälle. Valuta vielä uunivuokaan jäänyt öljy kalan päälle kaikkien makujen saamiseksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.