Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • 150 g feta-juustoa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½ ruukkua minttua
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 1 dl suuria oliiveja
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 iso tai muutama pieni munakoiso
  • 8 kirsikkatomaattia
  • oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • puuvillalankaa lihan sitomiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota lehdet basilikasta, mintusta ja rosmariinista ja silppua ne hyvin pieneksi. Silppua myös lehtipersilja. Murenna feta-juusto ja sekoita siihen silputut mausteyrtit, persilja ja oliiviöljy, purista joukkoon myös valkosipulinkynnet ja sekoita kiinteäksi täytteeksi.

2. Huuhtele lampaanrinta, älä puhdista pois liikaa rasvaa. Levitä liha työlaudalle ja mausta se suolalla ja pippurilla. Levitä täyte lihan päälle ja kääri se napakalle rullalle. Sido huolellisesti kääryle paistolangalla. Ruskista lihakäärö kauttaaltaan voissa, siirrä se uunivuokaan ja paista uunissa 50-60 minuuttia.

Tämä ruoka on kertakaikkisen hyvää eikä ole edes vaikea valmistaa. Vaikeinta on kääriä liha rullalle ja sitoa se niin, ettei täyte valu ulos. Ja jos vähän täytettä valuukin, valele sillä lihaa.

3. Siisti valkosipulit, munakoisot ja tomaatit. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia foliossa. Leikkaa vihannekset tasakokoisiksi kuutioiksi ja paista niitä oliiviöljyssä. Pane oliivit mukaan viime minuuteiksi. Nosta vihannekset pannulta ja pidä lämpimänä. Leikkaa sidelanka lihan ympäriltä ja viipaloi rulla. Tarjoile paistettujen vihannesten kanssa.

Lisää aiheesta:

Uunissa paistettua fenkolia ja röstejäManzo branzatoBurgundin pataLiharullaViinissä keitetty lampaanpaistiTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
LammasrullaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasrulla fetalla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Viininlehtikääryleet