Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

Tämä ruoka on kertakaikkisen hyvää eikä ole edes vaikea valmistaa. Vaikeinta on kääriä liha rullalle ja sitoa se niin, ettei täyte valu ulos. Ja jos vähän täytettä valuukin, valele sillä lihaa.

Neljälle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • 150 g feta-juustoa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½ ruukkua minttua
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 1 dl suuria oliiveja
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 iso tai muutama pieni munakoiso
  • 8 kirsikkatomaattia
  • oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • puuvillalankaa lihan sitomiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota lehdet basilikasta, mintusta ja rosmariinista ja silppua ne hyvin pieneksi. Silppua myös lehtipersilja. Murenna feta-juusto ja sekoita siihen silputut mausteyrtit, persilja ja oliiviöljy, purista joukkoon myös valkosipulinkynnet ja sekoita kiinteäksi täytteeksi.

2. Huuhtele lampaanrinta, älä puhdista pois liikaa rasvaa. Levitä liha työlaudalle ja mausta se suolalla ja pippurilla. Levitä täyte lihan päälle ja kääri se napakalle rullalle. Sido huolellisesti kääryle paistolangalla. Ruskista lihakäärö kauttaaltaan voissa, siirrä se uunivuokaan ja paista uunissa 50-60 minuuttia.

3. Siisti valkosipulit, munakoisot ja tomaatit. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia foliossa. Leikkaa vihannekset tasakokoisiksi kuutioiksi ja paista niitä oliiviöljyssä. Pane oliivit mukaan viime minuuteiksi. Nosta vihannekset pannulta ja pidä lämpimänä. Leikkaa sidelanka lihan ympäriltä ja viipaloi rulla. Tarjoile paistettujen vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.