Yksinkertainen kermakastike
Tämä kermakastike on todella helppo tehdä, mutta vaatii kuitenkin hieman kärsivällisyyttä: sitä täytyy haudutella hiljalleen lähes neljännestunti, ja se on pidempi aika kuin voi uskoakaan. Tämä kastike sopii vaalealle lihalle ja kanalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl kirkasta lihalientä (consommé)
- 2 rkl portviiniä
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Kiehauta kerma ja vahva lihaliemi. Mausta portviinillä, suolalla (maista suola ennen lisäämistä, jos lihaliemi on suolaista) ja pippurilla. Anna hiljalleen kiehua sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes kastike on riittävän paksua
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa