Yksinkertainen kermakastike

Tämä kermakastike on todella helppo tehdä, mutta vaatii kuitenkin hieman kärsivällisyyttä: sitä täytyy haudutella hiljalleen lähes neljännestunti, ja se on pidempi aika kuin voi uskoakaan. Tämä kastike sopii vaalealle lihalle ja kanalle.

Neljälle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl kirkasta lihalientä (consommé)
  • 2 rkl portviiniä
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Kiehauta kerma ja vahva lihaliemi. Mausta portviinillä, suolalla (maista suola ennen lisäämistä, jos lihaliemi on suolaista) ja pippurilla. Anna hiljalleen kiehua sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes kastike on riittävän paksua

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.