Yksinkertainen kalagratiini

Nopea arkipäivällinen.

Neljälle

  • 600-800 g vapaavalintaista kalafileetä
  • suolaa ja hieman pippuria
  • 200 g viipaloituja herkkusieniä
  • 2 dl suikaloitua purjoa
  • tomaatteja
  • juustoraastetta
  • persiljaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä kuutiosta
  • 1 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • hieman puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kevyesti voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja peitä alumiinifoliolla. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 15 minuutiksi, kaada siihen muodostunut neste pois.

2. Paista sienet ja purjo voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla, ripottele seos kalojen päälle.

3. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää neste ja mausta. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan keltuainen. Levitä kastike kalojen päälle.

4. Laita vuoan reunoille tomaatinpuolikkaita. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.