Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wieninleike itävaltalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, noin 600 g
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria
  • 2 munaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • ruokaöljyä
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Halkaise leikkeet noin 2 mm paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Riko munan rakenne syvällä lautasella. Mittaa vehnä- ja korppujauhot erikseen matalille lautasille. Pyörittele leikkeet ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

3. Kaada paistinpannulle muutaman sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista leikkeitä noin minuutti kummaltakin puolelta niin, että pinta saa kauniin ruskean värin. Näin pinta paistuu herkullisen rapeaksi. Tarjoa wieninleike juuri paistettuna.

Tämä itävaltalainen klassikko on kotikokkien kestosuosikki. Wieninleike pitäisi juhlaperinteiden mukaisesti tarjoilla juuripaistetun pellavaservetiltä. Kuminalla maustettu valkokaalisalaatti, paistetut perunat ja sitruunalohkot ovat olennainen osa tätä mehevää ruokalajia.

Lisää aiheesta:

Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaanLihatäytteiset pinaattiohukaisetWieninleikeWieninleike herneiden keraWieninleike anjoviksen keraSkoonelainen munakakku
WieninleikeLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike
  • 27.01.202012:40
    Liha

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike itävaltalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wieninleike herneiden kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike anjovisfileillä