Wieninleike anjovisfileillä
Julkaistu
Wieninleike on monen miehen lempiruokaa. Lihan, suolaisuuden ja happamuuden yhdistelmä tekee tästä ekstramaukasta, joten muusaa syödessä anjovis ja sitruuna leikkeelle niin lopputulos on hyvä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 leikettä vasikasta tai porsaasta
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- 1 vatkattu kananmuna
- 2 dl korppujauhoja
Koristeluun
- 4 sitruunaviipaletta
- 4 anjovisfileetä
- 4 tl kapriksia
Valmistusohje
1. Nuiji lihat ohuemmiksi, purista päälle hieman sitruunaa.
2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.
3. Paista leikkeet rapeiksi voissa.
4. Asettele vadille, koristele sitruunalla, anjoviksella ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan