Wernerin nekku ja toffee
Tämä on perusresepti, josta voi tehdä sekä nekkuja että toffeeta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 50 palaan
Nekut
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl siirappia
- 1 rkl voita
- ½ dl rouhittuja manteleita
Toffee
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 2 dl kaakaota
Valmistusohje
1. Nekut: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia, välillä sekoittaen. Tee nekkutesti: Tiputa hieman nekkuseosta kuppiin, jossa on kylmää vettä. Jos pisara jähmettyy, nekkuseos on valmis. Jos se sekoittuu veteen, keitä seosta vielä hetki. Kun nekkutaikina on valmis, lisää mantelit ja kaada nekkuvuokiin.
2. Toffee: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja kaakao kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia, tai kunnes nekkutesti toimii. Sekoita seosta välillä. Kaada toffeetaikina voidellulle pellille, anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi. Kääri palat sellofaaniin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta