Waldorfinsalaatti majoneesilla
Tämä on oikea salaattien klassikko, joka sopii mainiosti joulupöytään ja muualle. Se sopii hyvin lihan, kalan ja riistan kanssa sekä pasteijoiden ja pateiden kaveriksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g juuriselleriä
- 2 omenaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kuohukermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 6 saksanpähkinää
- 2 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Kastike: Vatkaa kerma kevyesti, sekoita se majoneesin ja sitruunamehun kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori juuriselleri ja omenat. Viipaloi ne hyvin ohuesti, säästä muutama omenaviipale koristeluun. Suikaloi juuriselleri ja loput omenaviipaleet. Sekoita suikaleet heti kastikkeen kanssa, jotta ne eivät tummu, mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.
3. Rouhi pähkinät. Laita salaatti kulhoon ja koristele saksanpähkinöillä, ananaksella ja omenalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan