Waldorfinsalaatti majoneesilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678704/landscape16_9/515/290/71df3cca730bd0d8431e92dcc8afd834/HE/893611-4343.jpg)
Tämä on oikea salaattien klassikko, joka sopii mainiosti joulupöytään ja muualle. Se sopii hyvin lihan, kalan ja riistan kanssa sekä pasteijoiden ja pateiden kaveriksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g juuriselleriä
- 2 omenaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kuohukermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 6 saksanpähkinää
- 2 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Kastike: Vatkaa kerma kevyesti, sekoita se majoneesin ja sitruunamehun kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori juuriselleri ja omenat. Viipaloi ne hyvin ohuesti, säästä muutama omenaviipale koristeluun. Suikaloi juuriselleri ja loput omenaviipaleet. Sekoita suikaleet heti kastikkeen kanssa, jotta ne eivät tummu, mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.
3. Rouhi pähkinät. Laita salaatti kulhoon ja koristele saksanpähkinöillä, ananaksella ja omenalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka