Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuustopiirakka

Julkaistu 10.04.2013 16:30
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 100 g kylmää voita
  • noin 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl suolaa mustapippuria
  • 100 g keitettyjä parsakaalinnuppuja
  • 10 kpl puolikuivattuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja)
  • noin 200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

Kuutioi kylmä voi ja kaada se kulhoon. Nypi joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi kunnes taikina on tasainen ja irtoaa vuoan reunoista.

Voitele irtoreunainen kakkuvuoka ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää mausteet. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle keitetyt ja valutetut parsakaalinnuput ja kaada päälle kerma-kananmunaseos.

Koristele piirakka tomaateilla ja isoilla vuohenjuustopaloilla. Paista piirakkaa 170-asteessa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuPinaatti-tomaattipiirakka paprikallaKermainen omenapaistosJuustolettuja ja kantarellivaahtoaPiiras uusista perunoista ja juustostaFifty-fifty -juustopiirakka
JuustopiirakkaSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiMyllyn ParasLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras