Mainos

Vuohenjuustopiirakka

Pohja

  • 100 g kylmää voita
  • noin 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl suolaa mustapippuria
  • 100 g keitettyjä parsakaalinnuppuja
  • 10 kpl puolikuivattuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja)
  • noin 200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

Kuutioi kylmä voi ja kaada se kulhoon. Nypi joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi kunnes taikina on tasainen ja irtoaa vuoan reunoista.

Voitele irtoreunainen kakkuvuoka ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää mausteet. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle keitetyt ja valutetut parsakaalinnuput ja kaada päälle kerma-kananmunaseos.

Koristele piirakka tomaateilla ja isoilla vuohenjuustopaloilla. Paista piirakkaa 170-asteessa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!