Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuusto-päärynägratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 viipaletta chèvre-juustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 kypsää, kiinteää päärynää
  • 2 punaista chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl limettimehua
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Poista päärynöistä siemenet ja viipaloi hedelmät ja puolita vielä viipaleet. Hienonna yksi chili. Paista päärynäpalat ja chilisilppu öljyssä. Päärynän pitää pehmetä hieman, mutta siinä pitää olla vielä puruvastusta.

2. Leikkaa toinen chili neljäksi palaksi. Pohjusta neljä voideltua annosvuokaa hienonnetulla rucolalla. Jaa vuokiin päärynä-chili ja aseta chèvre-viipale jokaisen annoksen päälle, työnnä viipaleen keskelle chilipala. Gratinoi 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa. Juuston pitää hieman sulaa ja alkaa saa kullanruskeaa väriä.

3. Annoksien ollessa uunissa sekoita kastike hunajasta, limettimehusta suolaripusta ja oliiviöljystä. Norota kastikkeesta ympyröitä uunista otettujen annosten pinnalle. Kääräise lautasliina jokaisen annosvuoan ympärille, niin etteivät ruokailijat polta näppejään.

Lisää aiheesta:

Kermainen äyriäistoastChèvre pähkinöiden ja aprikoosien keraLohinyytit á la Meri-TuuliSitrussalaatti meren hedelmien keraKeitetyt haukipyörykätKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
JuustoKananmunatonGluteenitonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Monien makujen alkuruoka. Chèvre eli vuohenjuusto on maultaan hieman karvas, mutta asettuu hienoksi yhdistelmäksi makean päärynän ja happaman rucolan kanssa. Chili antaa vielä miellyttävää hehkua.

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto