Mainos
Mainos

Monien makujen alkuruoka. Chèvre eli vuohenjuusto on maultaan hieman karvas, mutta asettuu hienoksi yhdistelmäksi makean päärynän ja happaman rucolan kanssa. Chili antaa vielä miellyttävää hehkua.

Neljälle

  • 4 viipaletta chèvre-juustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 kypsää, kiinteää päärynää
  • 2 punaista chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl limettimehua
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Poista päärynöistä siemenet ja viipaloi hedelmät ja puolita vielä viipaleet. Hienonna yksi chili. Paista päärynäpalat ja chilisilppu öljyssä. Päärynän pitää pehmetä hieman, mutta siinä pitää olla vielä puruvastusta.

2. Leikkaa toinen chili neljäksi palaksi. Pohjusta neljä voideltua annosvuokaa hienonnetulla rucolalla. Jaa vuokiin päärynä-chili ja aseta chèvre-viipale jokaisen annoksen päälle, työnnä viipaleen keskelle chilipala. Gratinoi 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa. Juuston pitää hieman sulaa ja alkaa saa kullanruskeaa väriä.

3. Annoksien ollessa uunissa sekoita kastike hunajasta, limettimehusta suolaripusta ja oliiviöljystä. Norota kastikkeesta ympyröitä uunista otettujen annosten pinnalle. Kääräise lautasliina jokaisen annosvuoan ympärille, niin etteivät ruokailijat polta näppejään.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.