Vuodenvaihteen Texmex-piirakka
Ainekset
- 1 piirakkavuoallinen (halkaisija n. 30 cm)
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnä- tai Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 muna
- 1 dl kevytkermaa tms.
Tai
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Leivitykseen
- voita tai margariinia
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Texmex-täyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- n.500 g kinkkua, kalkkunaa, savukalaa
- 100 g pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
- 3 -4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl (mietoa) taco- tai salsakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 liemikuutio tai 1 rkl fondia
- 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
- ½ tl chilijauhetta tai pala chilipaprikaa
- 1 tl basilikaa
- 250 g wokkivihanneksia
- 2 munaa
Päälle
- 1 dl juustoraastetta (Emmental)
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa
Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa