Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinaleivos savulohella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on rapea ja suolainen aloitus päivälliselle. Tarjoile pieni voitaikinaleivos kermaisen täytteen ja savulohen kera.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • munankeltuaista penslaukseen

Täyte

  • 4 kylmäsavulohiviipaletta
  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Koristeluun

  • 2 savulohiviipaletta
  • piparjuurta
  • tilliä
  • 4 salaatinlehteä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota muotilla pyöreitä paloja taikinasta ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Hienonna ruohosipuli ja tilli, laita hieman ruohosipulia sivuun koristelua varten. Mausta ranskankermaseos ruohosipulilla ja tillillä.

3. Täytä voitaikinaleivokset lohiseoksella. Leikkaa kaksi viimeistä lohiviipaletta puoliksi, kääri ne ruusukkeiksi. Asettele lautaselle salaatinlehti, leivos, lohiruusuke. Koristele ruohosipulilla, tillillä ja piparjuurella.

Lisää aiheesta:

LohileivonnaisetLohijuustokakkuGrillattu kerrosleipä rapupuikkotäytteelläVoitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeellaPinaattipiiras kanallaHellapoliisin suolaiset ritarit
Cocktail alkupalatSuolaiset leivonnaisetAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa