Voipohjainen jääsuklaa
Perinteisesti jääsuklaa valmistetaan kookosrasvasta. Tämä jääsuklaa tehdään kuitenkin voista. Tämä siksi, että voin rasva on kookosrasvaa terveellisempää, lisäksi mausta tulee ihana.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
50 konvehtiin
- 75 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 1 kananmuna
Koristeluun
- hienonnettuja pähkinöitä
- suikaloitua appelsiininkuorta
- rusinoita
Lisäksi tarvitset
- pieniä, vekattuja metallivuokia
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuutioi voi ja lisää se sulaan suklaaseen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota pois vesihauteesta.
2. Riko muna kulhoon ja vatkaa se. Lisää suklaamassa. Kaada seos metallivuokiin.
3. Koristele pähkinöillä, appelsiininkuorella ja rusinoilla. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa, laita kerrosten väliin voipaperia. Vinkki: Jääsuklaamassan voi myös valmistaa mikrossa. Paloittele suklaa ja laita se voikuutioiden kanssa mikronkestävään astiaan. Kuumenna korkeimmalla teholla 2 minuuttia. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä, ennen kuin lisäät mukaan vatkatun munan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti