Villiyrttisalaatti
![Copyright: Liisa Valonen. Villiyrtti_Kuva_Liisa_Valonen](https://im.mtvuutiset.fi/image/8940150/landscape16_9/1600/900/6080a77bdb65b67d219434d2b0bd3c25/zF/villiyrtti-kuva-liisa-valonen.jpg)
Kuvan salaatissa pihasauniota, vuohenputken kukintoja, maahumalaa, ketunleipää, maitohorsmanlukkia ja siankärsämöä.
Liisa Valonen
Julkaistu
Sami Tallberg näytti Huomenta Suomessa lauantaina 18.5.24, miten villiyrttisalaatti valmistuu. Nappaa kesäinen ohje tästä!
Ainekset
- VINEGRETTI
- 1dl öljyä
- 1 rkl sinappia (Dijon)
- 2 rkl etikkaa
- 1/2 sitruunan mehu
- SALAATTI
- 4 kourallista syötäviä villiyrttejä, esimerkiksi voikukkaa, vuohenputkea, kuusenkerkkää, keto-orvokkia, isomaksaruohoa, mustaherukalehtiä ja ketunleipää (kukkineen).
- Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Sekoita vinegretin ainekset.
- Mausta villiyrtit vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lisukkeena pääruoan kanssa tai alkuruokana sellaisenaan.
- Salaatin päälle voit halutessasi ripotella pähkinäparmesaania tai mitä tahansa juustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka