Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viljattomat suklaakeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mahdollisimman tumma ja mahdollisimman hieno suklaa takaa näiden keksien herkullisuuden. Ne ovat kuin ammattilaisen tekemiä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

n. 14 kpl

  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista

Täyte

  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 150 g voita
  • 50 g tummaa suklaata, sulatettua

Kuorrutus

  • 75 g tummaa suklaata
  • 20 g kookosrasvaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelimassa ja valkuaiset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pyöreitä, litteitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Irrota ne paperista ja anna jäähtyä.

2. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka alkaa säikeytyä. Vatkaa keltuaiset, lisää ne kuumaan liemeen ja vatkaa voimakkaasti. Anna jäähtyä. Sekoita voi pehmeäksi, lisää munaseos voihin vähän kerrallaan, voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt suklaa.

3. Levitä täyte pikkuleipäpohjille huippumaisesti. Laita ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa ja lämmitä sileäksi kuorrutukseksi. Kasta keksien päällisosa kuorrutukseen. Laita ne leivinpaperille viileään.

Lisää aiheesta:

Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelpostiSchwarzwaldintorttuSeljavaahtoa ja nekkulastujaMantelitorttuSuklaatryffelitorttu mantelipohjallaSuklaatorttu suklaaraasteella
KeksitGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti