Viljattomat suklaakeksit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663380/landscape16_9/515/290/9de9af066d39bf0197bd906685959bc1/PV/suklaakeksit-1-2939.jpg)
Mahdollisimman tumma ja mahdollisimman hieno suklaa takaa näiden keksien herkullisuuden. Ne ovat kuin ammattilaisen tekemiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
n. 14 kpl
- 200 g raastettua mantelimassaa
- 2 munanvalkuaista
Täyte
- ¾ dl kidesokeria
- ½ dl vettä
- 3 munankeltuaista
- 150 g voita
- 50 g tummaa suklaata, sulatettua
Kuorrutus
- 75 g tummaa suklaata
- 20 g kookosrasvaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelimassa ja valkuaiset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pyöreitä, litteitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Irrota ne paperista ja anna jäähtyä.
2. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka alkaa säikeytyä. Vatkaa keltuaiset, lisää ne kuumaan liemeen ja vatkaa voimakkaasti. Anna jäähtyä. Sekoita voi pehmeäksi, lisää munaseos voihin vähän kerrallaan, voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt suklaa.
3. Levitä täyte pikkuleipäpohjille huippumaisesti. Laita ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa ja lämmitä sileäksi kuorrutukseksi. Kasta keksien päällisosa kuorrutukseen. Laita ne leivinpaperille viileään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka