Viljattomat suklaakeksit

Mahdollisimman tumma ja mahdollisimman hieno suklaa takaa näiden keksien herkullisuuden. Ne ovat kuin ammattilaisen tekemiä.

n. 14 kpl

  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista

Täyte

  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ dl vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 150 g voita
  • 50 g tummaa suklaata, sulatettua

Kuorrutus

  • 75 g tummaa suklaata
  • 20 g kookosrasvaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelimassa ja valkuaiset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pyöreitä, litteitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Irrota ne paperista ja anna jäähtyä.

2. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka alkaa säikeytyä. Vatkaa keltuaiset, lisää ne kuumaan liemeen ja vatkaa voimakkaasti. Anna jäähtyä. Sekoita voi pehmeäksi, lisää munaseos voihin vähän kerrallaan, voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt suklaa.

3. Levitä täyte pikkuleipäpohjille huippumaisesti. Laita ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa ja lämmitä sileäksi kuorrutukseksi. Kasta keksien päällisosa kuorrutukseen. Laita ne leivinpaperille viileään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!