Viisipenninen
Tämä ruokalaji valmistetaan nuijitusta häränfileestä ja siihen kuuluu runsaasti pehmeäksi paistettua sipulia. Tarjoile mielellään paistetun munan sekä paistettujen tai keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta häränfileetä, n. 4 cm paksuisia
- 1 keltasipuli tai punasipuli
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta sokeria
- 4 kananmunaa
Tarjoiluun
- raakapaistettuja perunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipuli, paista hitaasti kullanruskeaksi voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
2. Nuiji jokainen häränfileeviipale n. 1 sentin paksuiseksi. Paista viipaleet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista munat.
3. Laita lihaviipaleet lämpimille lautasille. Levitä päälle paistettua sipulia ja asettele paistettu muna päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa