Viisipenninen

Tämä ruokalaji valmistetaan nuijitusta häränfileestä ja siihen kuuluu runsaasti pehmeäksi paistettua sipulia. Tarjoile mielellään paistetun munan sekä paistettujen tai keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä, n. 4 cm paksuisia
  • 1 keltasipuli tai punasipuli
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 4 kananmunaa

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi sipuli, paista hitaasti kullanruskeaksi voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

2. Nuiji jokainen häränfileeviipale n. 1 sentin paksuiseksi. Paista viipaleet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista munat.

3. Laita lihaviipaleet lämpimille lautasille. Levitä päälle paistettua sipulia ja asettele paistettu muna päällimmäiseksi. Tarjoile paistettujen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!