Viinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksia

Lihan voi hyvin keittää kypsäksi etukäteen. Anna sen siinä tapauksessa jäähtyä liemessään. Kuumenna liha ja keitä kasvikset juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • n. 1 kg vasikanpaistia luulla
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 purjo

Valmistusohje

1. Laita liha pataan, kaada päälle viini ja vesi ja murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pois vaahto, lisää pippurit ja suolaa maun mukaan.

2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti, tai kunnes liha irtoaa helposti luista. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä folion alla.

3. Suikaloi vihannekset ja keitä niitä liemessä n. 5 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta. Keitä lientä kokoon kuumalla levyllä ilman kantta. Viipaloi liha, kaada päälle keitinlientä ja tarjoile vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!