Viinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksia
Lihan voi hyvin keittää kypsäksi etukäteen. Anna sen siinä tapauksessa jäähtyä liemessään. Kuumenna liha ja keitä kasvikset juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg vasikanpaistia luulla
- 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa
- 8 kokonaista mustapippuria
- 2 isoa porkkanaa
- 1 lohko juuriselleriä
- 1 purjo
Valmistusohje
1. Laita liha pataan, kaada päälle viini ja vesi ja murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pois vaahto, lisää pippurit ja suolaa maun mukaan.
2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti, tai kunnes liha irtoaa helposti luista. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä folion alla.
3. Suikaloi vihannekset ja keitä niitä liemessä n. 5 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta. Keitä lientä kokoon kuumalla levyllä ilman kantta. Viipaloi liha, kaada päälle keitinlientä ja tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti