Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihan voi hyvin keittää kypsäksi etukäteen. Anna sen siinä tapauksessa jäähtyä liemessään. Kuumenna liha ja keitä kasvikset juuri ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • n. 1 kg vasikanpaistia luulla
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 purjo

Valmistusohje

1. Laita liha pataan, kaada päälle viini ja vesi ja murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pois vaahto, lisää pippurit ja suolaa maun mukaan.

2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti, tai kunnes liha irtoaa helposti luista. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä folion alla.

3. Suikaloi vihannekset ja keitä niitä liemessä n. 5 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta. Keitä lientä kokoon kuumalla levyllä ilman kantta. Viipaloi liha, kaada päälle keitinlientä ja tarjoile vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Naudanpaisti juuressoseessaVasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin keraLammasta paprikakastikkeessaKotitekoinen vasikansylttySuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaVasikansyltty
VasikanpaistiLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet