Viininlehtikääryleet

Tuoreita viininlehtiä voi olla hankala löytää, mutta niitä löytyy säilöttyinäkin. Tämä viininlehtikääryleresepti tulee Egyptistä.

Neljälle

  • 12 isoa, tuoretta viininlehteä
  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 keltasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli hienoksi silpuksi, silppua persilja. Sekoita lampaanjauhelihaan sipuli, riisi, suola, pippuri, persilja ja tomaattipyree.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä viininlehtiä vedessä ½ minuuttia ja valuta (säilöttyjä lehtiä ei tarvitse keittää). Laita n. 2 rkl jauhelihatäytettä joka lehdelle ja kääri ne ovaaleiksi paketeiksi. Aseta kääryleet tiiviisti, sauma alaspäin, uuninkestävään vuokaan.

3. Kuori ja silppua valkosipuli ja ripottele silppu kääryleiden päälle. Sulata voi ja purista sitruunamehu. Kaada voi, sitruunamehu ja vesi kääryleiden päälle. Paista viininlehtikääryleitä 40-50 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile maustamattoman jugurtin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!