Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viininlehtikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreita viininlehtiä voi olla hankala löytää, mutta niitä löytyy säilöttyinäkin. Tämä viininlehtikääryleresepti tulee Egyptistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 12 isoa, tuoretta viininlehteä
  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 keltasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli hienoksi silpuksi, silppua persilja. Sekoita lampaanjauhelihaan sipuli, riisi, suola, pippuri, persilja ja tomaattipyree.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä viininlehtiä vedessä ½ minuuttia ja valuta (säilöttyjä lehtiä ei tarvitse keittää). Laita n. 2 rkl jauhelihatäytettä joka lehdelle ja kääri ne ovaaleiksi paketeiksi. Aseta kääryleet tiiviisti, sauma alaspäin, uuninkestävään vuokaan.

3. Kuori ja silppua valkosipuli ja ripottele silppu kääryleiden päälle. Sulata voi ja purista sitruunamehu. Kaada voi, sitruunamehu ja vesi kääryleiden päälle. Paista viininlehtikääryleitä 40-50 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile maustamattoman jugurtin kera.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataÄyriäisnyyttiLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläErilainen salaattiMustasilmäpapuja sienten keraLammaskääryleet tomaattikastikkeen kera
LammasrullaLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasrulla fetalla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Viininlehtikääryleet