Viinin kera haudutettua poronpotkaa

Ainekset

  • 800 g poronpotkaa kiekkoina
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 sipulia
  • 1 iso porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 rasia pieniä herkkusieniä
  • pala varsiselleriä
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • vettä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 10 katajanmarjaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Kuori juurekset ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta poronpotkat suolalla ja pippurilla, jauhota ne kevyesti ja ruskista pannulla öljyssä. Laita ne ja juurekset pataan. Lisää mukaan pilkotut herkkusienet ja varsiselleriä. Kaada pataan viini ja lihaliemi. Lisää vettä niin että raaka-aineet peittyvät. Lisää lopuksi yrtit ja katajanmarjat. Hauduta hellalla kannen alla noin 1,5-2 tuntia tai uunissa 170 asteessa 2,5 tuntia. Syö suoraan padasta pimeinä syysiltoina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.