Viinin kera haudutettua poronpotkaa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 800 g poronpotkaa kiekkoina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 sipulia
- 1 iso porkkana
- 1 palsternakka
- 1 rasia pieniä herkkusieniä
- pala varsiselleriä
- rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 3 dl punaviiniä
- 6 dl lihalientä
- vettä
- 2 oksaa rosmariinia
- 10 katajanmarjaa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Kuori juurekset ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta poronpotkat suolalla ja pippurilla, jauhota ne kevyesti ja ruskista pannulla öljyssä. Laita ne ja juurekset pataan. Lisää mukaan pilkotut herkkusienet ja varsiselleriä. Kaada pataan viini ja lihaliemi. Lisää vettä niin että raaka-aineet peittyvät. Lisää lopuksi yrtit ja katajanmarjat. Hauduta hellalla kannen alla noin 1,5-2 tuntia tai uunissa 170 asteessa 2,5 tuntia. Syö suoraan padasta pimeinä syysiltoina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti