Viinimarinoitu kassler ja sienimuhennos

Kevyesti savustettu sianniskasta tehty kassler saa hienon maun, kun sitä marinoi viinissä yön yli.

4-5 hengelle

  • 10 kasslerkyljystä
  • persiljasilppua

Marinadi

  • 3 dl roséviiniä
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 1/4 dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl timjamia

Muhennos

  • 250 g kantarelleja
  • tai herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 dl kermaa
  • 2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Aseta kasslerviipaleet reunalliselle vadille. Sekoita marinadi ja kaada se lihan päälle. Peitä tuorekelmulla ja nosta vati jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

2. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Ripota sienten päälle jauho, mausta, sekoita ja lisää kerma. Keitä hiljaa 15-20 minuuttia. Mausta hyytelöllä.

3. Valuta kasslerkyljykset ja paista ne voissa pannulla. Aseta tarjoiluvadille ja kaada sienimuhennos niiden päälle. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!