Viinasilli sinihomejuustovoileivän kera
Tämä viinasilli on sekä helppo että nopea valmistaa. Tarjoile lämpimän sinihomejuustovoileivän kera.
Neljälle
- 4 matjessillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua tilliä
Kastike
- 1 dl tomaattimehua
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl kidesokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 10 kokonaista roseepippuria
- 4 cl viinaa
Tarjoiluun
- 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- 4 viipaletta sinihomejuustoa
Valmistusohje
1. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, tomaattimehu ja öljy, mausta sokerilla ja neilikoilla. Lisää viina.
2. Laita silli vuokaan ja kaada kastike päälle. Hienonna sipuli ja tilli, murskaa roseepippurit. Sekoita ja ripottele vuokaan. Aseta kylmään tarjoiluun asti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sinihomejuustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile sillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan