Mainos
Mainos

Tämä viinasilli on sekä helppo että nopea valmistaa. Tarjoile lämpimän sinihomejuustovoileivän kera.

Neljälle

  • 4 matjessillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hienonnettua tilliä

Kastike

  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 10 kokonaista roseepippuria
  • 4 cl viinaa

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • 4 viipaletta sinihomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuivaa sillifileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, tomaattimehu ja öljy, mausta sokerilla ja neilikoilla. Lisää viina.

2. Laita silli vuokaan ja kaada kastike päälle. Hienonna sipuli ja tilli, murskaa roseepippurit. Sekoita ja ripottele vuokaan. Aseta kylmään tarjoiluun asti.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sinihomejuustoviipaleet leipäviipaleiden päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile sillin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.