Viikunasinappi (noin 6 dl)
Julkaistu
Makuja-kokki Krista Niiniharju tekee viikunasinappia ja kuorruttaa joulukinkun sinapilla. Sinapin voi myös purkittaa kauniiseen purnukkaan ja antaa joululahjaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- 0,5 dl portviiniä
- 1 rkl vahvaa kahvia
- 2 kananmunaa
- 1,15 dl viikunahilloa
- 1 tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet hilloa lukuunottamatta. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila liedeltä ja lisää viikunahillo ja timjami joukkoon sekoittaen.
Sivele kinkun päälle tai purkita pieniin lasipurkkeihin. Sulje lasipurkkien kannet ja jäähdytä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka