Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viikonlopun pirteät tofu-kasvisvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4-8 annosta

Ainekset

  • valmistusaika n. ½ h (+ marinointiin kuluva aika)
  • 1 pkt Alpro® soya maustamatonta Tofua (250g)
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl appelsiinin mehua
  • mustapippuria
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 kypsä ananas
  • 2 rkl öljyä
  • seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 8 bambutikkua

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu varraspaloiksi.

2. Sekoita teriaykikastike ja appelsiinimehu kulhossa ja mausta liemi rouhitulla mustapippurilla. Pane tofupalat maustumaan liemeen 2–4 tunniksi.

3. Esikäsittele paprika, sipuli ja ananas ja leikkaa ne varraspaloiksi.

4. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.

5. Työnnä tofu-, kasvis- ja hedelmäpalat tikkuihin.

6. Sivele vartaat öljyllä sekä marinadilla ja grillaa ne keskilämmössä kauniin värisiksi ja kypsiksi.

7. Paahda seesaminsiemenet puhtaassa, kuivassa ja kuumassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Kaada sopivan väriseksi paahdetut siemenet välittömästi lautaselle jäähtymään.

Nämä itämaissävytteiset kasvisvartaat maistuvat niin kasvis- kuin lihansyöjillekin. Vartaat valmistuvat nopeasti, joten voit tarjota niitä vaikkapa viikonlopun yllätysvieraille.

8. Ripottele siemenet grillattujen vartaiden päälle.

9. Nauti riisin tai couscousin kanssa.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Hapanimelä tomaattichutneyJogurttiperunatGrillatut tofuvartaatNaudanlihaa ja nuudeleitaGazpacho-keittoVegepyttipannu linsseillä
KasvisvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Grillatut tofuvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tofu- kasvisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Tofuvartaat kuskusin kera

  • 18.02.201300:00
    Grillikylki

    Chiliribsit ja vihannesvartaat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sienivartaat ja paistettu polenta