Viikonlopun pirteät tofu-kasvisvartaat

Nämä itämaissävytteiset kasvisvartaat maistuvat niin kasvis- kuin lihansyöjillekin. Vartaat valmistuvat nopeasti, joten voit tarjota niitä vaikkapa viikonlopun yllätysvieraille.

Ainekset

  • 4-8 annosta

Ainekset

  • valmistusaika n. ½ h (+ marinointiin kuluva aika)
  • 1 pkt Alpro® soya maustamatonta Tofua (250g)
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl appelsiinin mehua
  • mustapippuria
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 kypsä ananas
  • 2 rkl öljyä
  • seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 8 bambutikkua

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu varraspaloiksi.

2. Sekoita teriaykikastike ja appelsiinimehu kulhossa ja mausta liemi rouhitulla mustapippurilla. Pane tofupalat maustumaan liemeen 2–4 tunniksi.

3. Esikäsittele paprika, sipuli ja ananas ja leikkaa ne varraspaloiksi.

4. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.

5. Työnnä tofu-, kasvis- ja hedelmäpalat tikkuihin.

6. Sivele vartaat öljyllä sekä marinadilla ja grillaa ne keskilämmössä kauniin värisiksi ja kypsiksi.

7. Paahda seesaminsiemenet puhtaassa, kuivassa ja kuumassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Kaada sopivan väriseksi paahdetut siemenet välittömästi lautaselle jäähtymään.

8. Ripottele siemenet grillattujen vartaiden päälle.

9. Nauti riisin tai couscousin kanssa.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja