Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreitä herneitä couscousin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Couscous ja herneet ovat miedon makuisia, joten jos haluat tulista makua, mausta ruoka sambal oelekilla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ dl rusinoita

Tarjoiluun

  • 3 dl pakastettuja, vihreitä herneitä
  • vettä ja suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • sambal oelekia

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää voi, sitruunamehu ja -kuori, suola ja pippuri. Lisää couscous ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia. Kääntele mukaan rusinat.

2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, laita herneet kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää 1 dl kylmää vettä ja anna kattilan seistä 5 minuuttia, valuta herneet sitten lävikössä.

3. Puhdista ja hienonna paprika. Kuori valkosipulinkynnet ja paista ne voissa. Lisää paprika ja herneet ja paista 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile couscousin ja sambal oelekin kanssa.

Lisää aiheesta:

Spagettia simpukoiden keraChilipippuriperunat juuston keraItämaiset frikadellit couscousin keraJuustocurry herneiden keraHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
CouscoussalaattiKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti
  • 05.10.202109:06
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen" couscous-papusalatti

  • 30.01.201915:40
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin feta-couscoussalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Tabouleh

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Couscoussalaattia monelle