Vihreitä herneitä couscousin kera
Couscous ja herneet ovat miedon makuisia, joten jos haluat tulista makua, mausta ruoka sambal oelekilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl couscousia
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ dl rusinoita
Tarjoiluun
- 3 dl pakastettuja, vihreitä herneitä
- vettä ja suolaa
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- sambal oelekia
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää voi, sitruunamehu ja -kuori, suola ja pippuri. Lisää couscous ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia. Kääntele mukaan rusinat.
2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, laita herneet kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää 1 dl kylmää vettä ja anna kattilan seistä 5 minuuttia, valuta herneet sitten lävikössä.
3. Puhdista ja hienonna paprika. Kuori valkosipulinkynnet ja paista ne voissa. Lisää paprika ja herneet ja paista 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile couscousin ja sambal oelekin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje