Vihreitä herneitä couscousin kera
Couscous ja herneet ovat miedon makuisia, joten jos haluat tulista makua, mausta ruoka sambal oelekilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl couscousia
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ dl rusinoita
Tarjoiluun
- 3 dl pakastettuja, vihreitä herneitä
- vettä ja suolaa
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- sambal oelekia
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää voi, sitruunamehu ja -kuori, suola ja pippuri. Lisää couscous ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia. Kääntele mukaan rusinat.
2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, laita herneet kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää 1 dl kylmää vettä ja anna kattilan seistä 5 minuuttia, valuta herneet sitten lävikössä.
3. Puhdista ja hienonna paprika. Kuori valkosipulinkynnet ja paista ne voissa. Lisää paprika ja herneet ja paista 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile couscousin ja sambal oelekin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta