Vihreitä herneitä couscousin kera

Couscous ja herneet ovat miedon makuisia, joten jos haluat tulista makua, mausta ruoka sambal oelekilla.

Neljälle

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ dl rusinoita

Tarjoiluun

  • 3 dl pakastettuja, vihreitä herneitä
  • vettä ja suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • sambal oelekia

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää voi, sitruunamehu ja -kuori, suola ja pippuri. Lisää couscous ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia. Kääntele mukaan rusinat.

2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, laita herneet kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää 1 dl kylmää vettä ja anna kattilan seistä 5 minuuttia, valuta herneet sitten lävikössä.

3. Puhdista ja hienonna paprika. Kuori valkosipulinkynnet ja paista ne voissa. Lisää paprika ja herneet ja paista 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile couscousin ja sambal oelekin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.