Vihreä piiras pekonilla
Tarjoile herkullinen pai lounaaksi tai iltapalaksi. Raikas, rapea salaatti täydentää mukavasti.
Ainekset
- 4-6 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 dl grahamjauhoa
- 0,25 dl vettä
Täyte
- 350 g parsakaalia
- 1 sipuli lohkoina
- 200 g pekonia
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Ryöppää parsakaalit nopeasti ja valuta. Paista pekonia ja sipulilohkoja pannulla.
3. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Pistele pohja ja Levitä sille parsakaalin kukinnot ja sipuli-pekoniseos. Vatkaa yhteen munat, kerma ja juustoraaste ja kaada piiraan päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Piparijäätelö