Vihreä piiras pekonilla

Tarjoile herkullinen pai lounaaksi tai iltapalaksi. Raikas, rapea salaatti täydentää mukavasti.

Ainekset

  • 4-6 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl grahamjauhoa
  • 0,25 dl vettä

Täyte

  • 350 g parsakaalia
  • 1 sipuli lohkoina
  • 200 g pekonia
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Ryöppää parsakaalit nopeasti ja valuta. Paista pekonia ja sipulilohkoja pannulla.

3. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Pistele pohja ja Levitä sille parsakaalin kukinnot ja sipuli-pekoniseos. Vatkaa yhteen munat, kerma ja juustoraaste ja kaada piiraan päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja