Vihreä piiras pekonilla
Tarjoile herkullinen pai lounaaksi tai iltapalaksi. Raikas, rapea salaatti täydentää mukavasti.
Ainekset
- 4-6 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoa
- 1 dl grahamjauhoa
- 0,25 dl vettä
Täyte
- 350 g parsakaalia
- 1 sipuli lohkoina
- 200 g pekonia
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Ryöppää parsakaalit nopeasti ja valuta. Paista pekonia ja sipulilohkoja pannulla.
3. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Pistele pohja ja Levitä sille parsakaalin kukinnot ja sipuli-pekoniseos. Vatkaa yhteen munat, kerma ja juustoraaste ja kaada piiraan päälle. Leikkaa taikinapyörällä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vispatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti