Vihreä mätilaatikko
Oletko käynyt kalassa ja saanut saaliiksi eväkkäitä, joissa on mätiä? Säästä mäti ja valmista mätilaatikkoa. Voit myös ostaa mätiä ja valmistaa ruoan esimerkiksi siianmädistä. Valmiiksi muhennettua pakastepinaattia on käytännöllistä pitää pakkasessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle
- n. 300 g turskanmätiä
- 1 purjo
- n. 375 g muhennettua pinaattia
- 2-3 rkl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä sulatettu pinaatti uunivuokaan ja asettele mäti pinaattipedille.
2. Viipaloi purjo, peitä mäti purjoviipaleilla ja ripottele päälle juustoraastetta.
3. Puuteroi laatikko kevyesti paprikajauheella, laita vuoka uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka