Vihreä laatikko
Tarjoile laatikko kasvispääruokana tai lisukkeena – se sopii mainiosti porsaanlihan kanssa tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g pakastettua parsakaalia
- 2 omenaa, ohuina lohkoina
- 200 g herkkusieniä, viipaloituna
- paprikajauhetta
- 2 kananmunaa
- 3 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl juustoraastetta
- voita tai öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä parsakaalit juuri ja juuri valmiiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja laita uunivuokaan.
2. Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi sienet. Paista sieniä voissa pannussa kunnes ne saavat väriä, asettele parsakaalien päälle vuokaan. Paista omenalohkot voissa ja laita nekin vuokaan. Ripottele päälle paprikajauhetta.
3. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta, puuteroi kevyesti paprikajauheella, paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti