Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreä kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g koljafileetä
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ purjo
  • 125 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 pkt valmista currykastiketta

Koristeluun

  • ½ sitruuna
  • 1 lime

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sulata kala puolisulaksi. Keitä vettä kattilassa suolan, valkopippurien ja laakerinlehden kanssa ja keitä kalaa liemessä hiljalleen n. 5 minuuttia tai kunnes se on kauttaaltaan valkea. Nosta kala liemestä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, mausta rouhitulla mustapippurilla.

2. Puhdista, huuhdo ja paloittele purjo isoiksi paloiksi, irrota parsakaalista kukintoja ja keitä vihannekset samassa liemessä kuin kala.

3. Kaada currykastike toiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kala, purjo ja parsakaali. Koristele limellä ja sitruunalla, tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaRanskalainen juhlakalaPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
KalapataPääruoatKalaruoka

Kaupasta löytyy vaikka kuinka paljon uusia, jännittäviä valmiskastikkeita. Kokeile valmistaa vihreä kalapata, jonka pohjana on valmiskastike. Sekä hyvää että nopeaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata