Vihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera

Vihreä hernekeitto on klassinen alkuruoka. Tässä se tarjoillaan kanafileen kera, jolloin ateriasta tuleekin täydellinen päivällinen.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 fenkoli
  • 2 dl keitettyä pastaa

Vihreä hernekeitto

  • 500 g pakastettuja, vihreitä herneitä
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, puhdista fenkoli ja leikkaa ne tangoiksi. Laita ne kattilaan herneiden ja liemen kera. Lisää kanafileet. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat läpikypsiä. Sisälämpötilan tulee olla 70 astetta. Nosta kanat, porkkanat ja fenkolit kattilasta ja pidä lämpiminä. Kuumenna pasta.

2. Soseuta keitto voin kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Kaada keittoa neljälle lämpimälle lautaselle, lisää vihannekset ja pasta. Viipaloi kanafileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Tarjoile ranskankerman ja piparjuuren kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.