Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreä hernekeitto on klassinen alkuruoka. Tässä se tarjoillaan kanafileen kera, jolloin ateriasta tuleekin täydellinen päivällinen.

  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 fenkoli
  • 2 dl keitettyä pastaa

Vihreä hernekeitto

  • 500 g pakastettuja, vihreitä herneitä
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, puhdista fenkoli ja leikkaa ne tangoiksi. Laita ne kattilaan herneiden ja liemen kera. Lisää kanafileet. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat läpikypsiä. Sisälämpötilan tulee olla 70 astetta. Nosta kanat, porkkanat ja fenkolit kattilasta ja pidä lämpiminä. Kuumenna pasta.

2. Soseuta keitto voin kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Kaada keittoa neljälle lämpimälle lautaselle, lisää vihannekset ja pasta. Viipaloi kanafileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Tarjoile ranskankerman ja piparjuuren kera.

Lisää aiheesta:

Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoPaistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaSahramikeitto simpukoillaRanskalainen kaalikääryle juureksin
HernekeittoAlkuruoatKevytKeventäjätPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ranskalainen hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Currylla maustettu vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kikhernekeitto ja limettimarinoidut herkkusienet