Vihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera
Vihreä hernekeitto on klassinen alkuruoka. Tässä se tarjoillaan kanafileen kera, jolloin ateriasta tuleekin täydellinen päivällinen.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 4 kanafileetä
- 1 porkkana
- 1 fenkoli
- 2 dl keitettyä pastaa
Vihreä hernekeitto
- 500 g pakastettuja, vihreitä herneitä
- 7 dl kasvislientä
- 2 rkl voita
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- ranskankermaa
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori porkkana, puhdista fenkoli ja leikkaa ne tangoiksi. Laita ne kattilaan herneiden ja liemen kera. Lisää kanafileet. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat läpikypsiä. Sisälämpötilan tulee olla 70 astetta. Nosta kanat, porkkanat ja fenkolit kattilasta ja pidä lämpiminä. Kuumenna pasta.
2. Soseuta keitto voin kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3. Kaada keittoa neljälle lämpimälle lautaselle, lisää vihannekset ja pasta. Viipaloi kanafileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Tarjoile ranskankerman ja piparjuuren kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa