Vihreä gratiini pekonilla

Nopeaa tarjoiltavaa arkena.

Neljälle

  • 3-4 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 2 palsternakkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • 2 pkt pekonia, à 140 g
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Raasta kaikki vihannekset karkeasti monitoimikoneessa. Sekoita ne kulhossa suolan, pippurin ja juustoraasteen kera. Kaada kevyesti voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle paprikajauhetta.

2. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pekoni ja paista rapeaksi. Laitaa pekonit gratiinin päälle kun otat vuoan uunista, ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!