Vihannespiirakka
Iso, rapea voitaikinapiirakka, jonka täytteenä on runsaasti vihanneksia, on oivallista tarjottavaa vieraille. Päätä itse, tarjoiletko piirakan sellaisenaan kasvisateriana vai lihan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 350 g voitaikinaa
- 1 kananmuna
Täyte
- 500 g puhdistettua pinaattia
- 1 nippu persiljaa
- 1 salottisipuli
- 500 g sipulia
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sinappia
- 15 g voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus cayennepippuria
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikina noin 15 x 40 cm suorakaiteeksi. Leikkaa kummaltakin pitkältä sivulta noin sentin levyinen kaistale. Nosta taikinalevy uunipellille ja sivele kevyesti vatkatulla munalla. Nosta taikinakaistaleet reunoiksi levyn pitkille sivuille. Tee pohjaan lyhyitä pituussuuntaisia viiltoja. Paista piirakkapohjaa noin 15 minuuttia, kunnes se on rapea.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa kokoon sekoittaen, kunnes nestettä on kolmannes alkuperäisestä määrästä. Vatkaa joukkoon voi, sinappi, suola ja cayennepippuri ja lisää viimeiseksi salottisipuli. Huuhtele persilja ja irrota lehdet. Huuhtele pinaatti ja poista paksut varret. Kuori sipulit. Lämmitä ½ rkl öljyä isossa kattilassa ja ravistele helmisipuleita öljyssä. Lisää tilkka vettä ja keitä 5-7 minuuttia kannen alla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tomaatit ja kiehauta seos nopeasti, älä keitä.
3. Nosta voitaikinapohja lämpimälle vadille. Levitä sipuli ja tomaatit sen ympärille. Lisää persilja ja pinaatti kokoon keitettyyn kermaan. Lämmitä keittämättä seos voitaikinapohjalle. Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa