Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannespiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Pohja

  • 350 g voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 500 g puhdistettua pinaattia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 salottisipuli
  • 500 g sipulia
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 15 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikina noin 15 x 40 cm suorakaiteeksi. Leikkaa kummaltakin pitkältä sivulta noin sentin levyinen kaistale. Nosta taikinalevy uunipellille ja sivele kevyesti vatkatulla munalla. Nosta taikinakaistaleet reunoiksi levyn pitkille sivuille. Tee pohjaan lyhyitä pituussuuntaisia viiltoja. Paista piirakkapohjaa noin 15 minuuttia, kunnes se on rapea.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa kokoon sekoittaen, kunnes nestettä on kolmannes alkuperäisestä määrästä. Vatkaa joukkoon voi, sinappi, suola ja cayennepippuri ja lisää viimeiseksi salottisipuli. Huuhtele persilja ja irrota lehdet. Huuhtele pinaatti ja poista paksut varret. Kuori sipulit. Lämmitä ½ rkl öljyä isossa kattilassa ja ravistele helmisipuleita öljyssä. Lisää tilkka vettä ja keitä 5-7 minuuttia kannen alla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tomaatit ja kiehauta seos nopeasti, älä keitä.

Iso, rapea voitaikinapiirakka, jonka täytteenä on runsaasti vihanneksia, on oivallista tarjottavaa vieraille. Päätä itse, tarjoiletko piirakan sellaisenaan kasvisateriana vai lihan lisukkeena.

3. Nosta voitaikinapohja lämpimälle vadille. Levitä sipuli ja tomaatit sen ympärille. Lisää persilja ja pinaatti kokoon keitettyyn kermaan. Lämmitä keittämättä seos voitaikinapohjalle. Tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasJuurespiirasKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraLohi-fetapiirasTomaattipiirasHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
KasvispiirakkaSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka