Vihanneskoristeinen lohikakku
Tässä mukava muunnos voileipäkakusta, joka sopii mainiosti sekä alkupalaksi että noutopöydän antimeksi. Kakun voi hyvin valmistaa etukäteen ja se on erittäin helppotekoinen – varsinkin jos omistat monitoimikoneen tai sinulla on muuta koneapua. Lisäksi tarvitset irtopohjavuoan.
Kymmenelle
- 5 viipaletta Maalahden limppua
- (tai vastaavaa, saaristolaistyyppistä tummaa leipää)
- 30 g voita
- 200 g kylmäsavustettua lohta
- 1 punasipuli
- 1 nippu tilliä
- 2 purkkia maitorahkaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- 1 viipale lohesta
- 4 vihreää parsaa
- 2 tomaattia
- 1 avokado
- muutama salaatinlehti
Valmistusohje
1. Sekoita leipä ja voi massaksi koneella, tai murustele leipä ja sekoita se hyvin huoneenlämpöiseen voihin. Levitä seos irtopohjavuokaan.
2. Leikkaa yksi lohiviipale suikaleiksi ja laita sivuun, se tulee koristeluun. Leikkaa loppu lohesta pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli. Sekoita rahkaan lohi, sipuli ja tilli. Suolaa ja pippuroi.
3. Levitä rahka-lohiseos leipäpohjalle ja pane vuoka pakastimeen tunniksi. Siirrä pakastimesta jääkaappiin tarjoiluun asti. Keitä parsat vähäsuolaisessa vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa malto lohkoiksi. Koristele kakku avokadolla, parsalla, lohisuikaleilla ja salaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka