Vihanneskoristeinen lohikakku

Tässä mukava muunnos voileipäkakusta, joka sopii mainiosti sekä alkupalaksi että noutopöydän antimeksi. Kakun voi hyvin valmistaa etukäteen ja se on erittäin helppotekoinen – varsinkin jos omistat monitoimikoneen tai sinulla on muuta koneapua. Lisäksi tarvitset irtopohjavuoan.

Kymmenelle

  • 5 viipaletta Maalahden limppua
  • (tai vastaavaa, saaristolaistyyppistä tummaa leipää)
  • 30 g voita
  • 200 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 2 purkkia maitorahkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • 1 viipale lohesta
  • 4 vihreää parsaa
  • 2 tomaattia
  • 1 avokado
  • muutama salaatinlehti

Valmistusohje

1. Sekoita leipä ja voi massaksi koneella, tai murustele leipä ja sekoita se hyvin huoneenlämpöiseen voihin. Levitä seos irtopohjavuokaan.

2. Leikkaa yksi lohiviipale suikaleiksi ja laita sivuun, se tulee koristeluun. Leikkaa loppu lohesta pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli. Sekoita rahkaan lohi, sipuli ja tilli. Suolaa ja pippuroi.

3. Levitä rahka-lohiseos leipäpohjalle ja pane vuoka pakastimeen tunniksi. Siirrä pakastimesta jääkaappiin tarjoiluun asti. Keitä parsat vähäsuolaisessa vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa malto lohkoiksi. Koristele kakku avokadolla, parsalla, lohisuikaleilla ja salaatinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.