Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneskoristeinen lohikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kymmenelle

  • 5 viipaletta Maalahden limppua
  • (tai vastaavaa, saaristolaistyyppistä tummaa leipää)
  • 30 g voita
  • 200 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 2 purkkia maitorahkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • 1 viipale lohesta
  • 4 vihreää parsaa
  • 2 tomaattia
  • 1 avokado
  • muutama salaatinlehti

Valmistusohje

1. Sekoita leipä ja voi massaksi koneella, tai murustele leipä ja sekoita se hyvin huoneenlämpöiseen voihin. Levitä seos irtopohjavuokaan.

2. Leikkaa yksi lohiviipale suikaleiksi ja laita sivuun, se tulee koristeluun. Leikkaa loppu lohesta pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli. Sekoita rahkaan lohi, sipuli ja tilli. Suolaa ja pippuroi.

3. Levitä rahka-lohiseos leipäpohjalle ja pane vuoka pakastimeen tunniksi. Siirrä pakastimesta jääkaappiin tarjoiluun asti. Keitä parsat vähäsuolaisessa vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa malto lohkoiksi. Koristele kakku avokadolla, parsalla, lohisuikaleilla ja salaatinlehdillä.

Lisää aiheesta:

Lohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku CaesarsalaattiButlerin juustopiirasVuohenjuustoterriini hunajaomenoiden keraPieni kasvisvoileipäkakkuMatin pekoni-omena-lohirullavarras, speltto, sitruunavoi ja suklaakakku
VoileipäkakkuSuolaiset leivonnaisetAlkuruoatKalaruoka

Tässä mukava muunnos voileipäkakusta, joka sopii mainiosti sekä alkupalaksi että noutopöydän antimeksi. Kakun voi hyvin valmistaa etukäteen ja se on erittäin helppotekoinen – varsinkin jos omistat monitoimikoneen tai sinulla on muuta koneapua. Lisäksi tarvitset irtopohjavuoan.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku
  • 24.05.202412:39
    Kevään juhlat

    Voileipäkakkusushit

  • 17.05.202314:58
    Kevään juhlat

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

  • 31.05.202113:13
    Kevään juhlat

    Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

  • 28.05.202113:31
    Kevään juhlat

    Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

  • 22.05.202012:42
    Hellapoliisi

    Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle