Vihanneskastike kalalle
Saat värikkäästä vihanneskastikkeesta virkistävän lisän keitetylle kalalle, kalapullille tai -gratiinille.
Neljälle
- 120 g punaista ja vihreää paprikaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 tl voita
- 1 tl vehnäjauhoa
- 5 dl kalapullia (tai muuta keitettyä kalaa)
- 3 dl ruokakermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi punainen ja vihreä paprika sekä kesäkurpitsa pieneksi. Viipaloi herkkusienet.
2. Sulata voinokare kasarissa ja ota se liedeltä. Sekoita jauho voisulaan ja lisää seokseen tilkka kalan keitinlientä. Nosta kasari takaisin liedelle ja lisää kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma sekä vihanneskuutiot. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla ja hauduta muutama minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut