Vihanneskastike kalalle
Saat värikkäästä vihanneskastikkeesta virkistävän lisän keitetylle kalalle, kalapullille tai -gratiinille.
Neljälle
- 120 g punaista ja vihreää paprikaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1 tl voita
- 1 tl vehnäjauhoa
- 5 dl kalapullia (tai muuta keitettyä kalaa)
- 3 dl ruokakermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi punainen ja vihreä paprika sekä kesäkurpitsa pieneksi. Viipaloi herkkusienet.
2. Sulata voinokare kasarissa ja ota se liedeltä. Sekoita jauho voisulaan ja lisää seokseen tilkka kalan keitinlientä. Nosta kasari takaisin liedelle ja lisää kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma sekä vihanneskuutiot. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla ja hauduta muutama minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike