Venäläiset ruislimput

Hyvää, karkeaa ja mehevää leipää, joka sopii hienosti tarjottavaksi esimerkiksi venäläisen punajuurikeiton kanssa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl ruisjauhoa
  • 5 dl ruissihtijauhoa
  • n. 3 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen. Sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho ja työstä sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin. Jaa se kahtia ja leivo kaksi pyöreää leipää. Kasta leipien päällispuoli ruisjauhoissa ja nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Anna nousta 35-40 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.