Venäläiset ruislimput
Hyvää, karkeaa ja mehevää leipää, joka sopii hienosti tarjottavaksi esimerkiksi venäläisen punajuurikeiton kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 5 dl ruisjauhoa
- 5 dl ruissihtijauhoa
- n. 3 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva veteen. Sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho ja työstä sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja nostata 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin. Jaa se kahtia ja leivo kaksi pyöreää leipää. Kasta leipien päällispuoli ruisjauhoissa ja nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Anna nousta 35-40 minuuttia liinan alla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan