Venäläiset ruislimput

Hyvää, karkeaa ja mehevää leipää, joka sopii hienosti tarjottavaksi esimerkiksi venäläisen punajuurikeiton kanssa.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl ruisjauhoa
  • 5 dl ruissihtijauhoa
  • n. 3 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen. Sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho ja työstä sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja nostata 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin. Jaa se kahtia ja leivo kaksi pyöreää leipää. Kasta leipien päällispuoli ruisjauhoissa ja nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Anna nousta 35-40 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!