Venäläinen punajuurikeitto
Julkaistu
Kevyttä ja hyvää talviseen päivään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- noin 500 g punajuuria
- 1 iso porkkana
- 1 lohko keräkaalia, noin 200 g
- 1 pala juuriselleriä
- 1-2 keltasipulia
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4-5 mustapippuria
- kermaviiliä ja vihanneskrassia koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta kaikki vihannekset karkeasti, laita ne kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Lisää mausteet.
2. Keitä keittoa hiljalleen noin puoli tuntia. Tarjoile kuumana kermaviilin ja krassin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka