Venäläinen punajuurikeitto
Kevyttä ja hyvää talviseen päivään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- noin 500 g punajuuria
- 1 iso porkkana
- 1 lohko keräkaalia, noin 200 g
- 1 pala juuriselleriä
- 1-2 keltasipulia
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4-5 mustapippuria
- kermaviiliä ja vihanneskrassia koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta kaikki vihannekset karkeasti, laita ne kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Lisää mausteet.
2. Keitä keittoa hiljalleen noin puoli tuntia. Tarjoile kuumana kermaviilin ja krassin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti