Venäläinen punajuurikeitto

Kevyttä ja hyvää talviseen päivään.

Neljälle

  • noin 500 g punajuuria
  • 1 iso porkkana
  • 1 lohko keräkaalia, noin 200 g
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1-2 keltasipulia
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5 mustapippuria
  • kermaviiliä ja vihanneskrassia koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta kaikki vihannekset karkeasti, laita ne kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Lisää mausteet.

2. Keitä keittoa hiljalleen noin puoli tuntia. Tarjoile kuumana kermaviilin ja krassin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.