Mainos
Mainos

Venäläinen lohikeitto kapriksen kera

Alkuperäisreseptissä keitetään kalan pää, selkäruoto jne. ja otetaan lihahippuset talteen keittoon. Nykyään teemme sopan lohifileestä.

Neljälle

  • 500 g lohifileetä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 pieni juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 1/4 l kalalientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl kapriksia
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • tilliä
  • 3 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja raasta selleri karkeasti. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuullota porkkanaa, purjoa, selleriä ja sipulia voissa tilavassa padassa. Kaada päälle kalaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree sekä viini. Keitä muutama minuutti.

3. Lisää lohipalat, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kapriksilla ja suolalla. Kiehauta ja anna poreilla sen aikaa, että lohi on kypsä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.