Venäläinen lohikeitto kapriksen kera
Alkuperäisreseptissä keitetään kalan pää, selkäruoto jne. ja otetaan lihahippuset talteen keittoon. Nykyään teemme sopan lohifileestä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g lohifileetä
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 1 pieni juuriselleri
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 1/4 l kalalientä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl kapriksia
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- tilliä
- 3 dl smetanaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja raasta selleri karkeasti. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kuullota porkkanaa, purjoa, selleriä ja sipulia voissa tilavassa padassa. Kaada päälle kalaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree sekä viini. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää lohipalat, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kapriksilla ja suolalla. Kiehauta ja anna poreilla sen aikaa, että lohi on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike