Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläinen lohikeitto kapriksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptissä keitetään kalan pää, selkäruoto jne. ja otetaan lihahippuset talteen keittoon. Nykyään teemme sopan lohifileestä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g lohifileetä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 pieni juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 1/4 l kalalientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl kapriksia
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • tilliä
  • 3 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja raasta selleri karkeasti. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuullota porkkanaa, purjoa, selleriä ja sipulia voissa tilavassa padassa. Kaada päälle kalaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree sekä viini. Keitä muutama minuutti.

3. Lisää lohipalat, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kapriksilla ja suolalla. Kiehauta ja anna poreilla sen aikaa, että lohi on kypsä.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen lohiseljankaKeittopata kanan keraVenäläinen lohikeittoSahramikeitto simpukoillaKermainen lohikeittoSaaristolaiskeitto
LohikeittoKeitotKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto
  • 07.05.202409:18
    Kala

    Eemeli Väyrysen lohikeitto

  • 05.05.202210:31
    Kalakeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 21.02.202212:57
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohiseljanka

  • 04.02.202211:09
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohikeitto

  • 14.06.202109:02
    Kalakeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta