Venäläinen hapankaalikeitto

Tämä keitto kuuluu suorastaan venäläisiin kansallisruokiin. Lihana voit käyttää lampaan lapaa, rintaa tai selkää.

4 annosta

  • 1,2 kg lampaanlihaa luineen
  • 2½ l vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 50 g juuriselleriä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 prk hapankaalia
  • 5-6 perunaa
  • 1 tl kuminaa

Tarjoiluun

  • kermaviiliä tai smetanaa

Valmistusohje

1. Kiehauta 2½ litraa vettä reilun kokoisessa kattilassa ja pane liha joukkoon. Huolehdi, että kiehuminen alkaa uudelleen, ja laske sitten lämpötilaa niin, että liha vain hautuu. Pane kansi päälle. Kuori sipulit ja selleri. Pane kattilaan 1 sipuli, selleri, valkopippuri, laakerinlehti sekä 1½ tl suolaa ja hauduta matalalla lämmöllä noin tunnin ja 15 minuutin ajan.

2. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Poimi kypsä liha pois kattilasta ja siivilöi liemi. Pane sipulihake, perunat ja hapankaali kattilaan. Kaada keittoliemi päälle. Lisää kumina. Kiehauta, anna sitten padan hautua keskilämmöllä 35 minuutin ajan.

3. Irrota lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Lisää liha keittoon lämpiämään juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisukkeena kermaviiliä tai smetanaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja