Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläinen hapankaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto kuuluu suorastaan venäläisiin kansallisruokiin. Lihana voit käyttää lampaan lapaa, rintaa tai selkää.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1,2 kg lampaanlihaa luineen
  • 2½ l vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 50 g juuriselleriä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 prk hapankaalia
  • 5-6 perunaa
  • 1 tl kuminaa

Tarjoiluun

  • kermaviiliä tai smetanaa

Valmistusohje

1. Kiehauta 2½ litraa vettä reilun kokoisessa kattilassa ja pane liha joukkoon. Huolehdi, että kiehuminen alkaa uudelleen, ja laske sitten lämpötilaa niin, että liha vain hautuu. Pane kansi päälle. Kuori sipulit ja selleri. Pane kattilaan 1 sipuli, selleri, valkopippuri, laakerinlehti sekä 1½ tl suolaa ja hauduta matalalla lämmöllä noin tunnin ja 15 minuutin ajan.

2. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Poimi kypsä liha pois kattilasta ja siivilöi liemi. Pane sipulihake, perunat ja hapankaali kattilaan. Kaada keittoliemi päälle. Lisää kumina. Kiehauta, anna sitten padan hautua keskilämmöllä 35 minuutin ajan.

3. Irrota lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Lisää liha keittoon lämpiämään juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisukkeena kermaviiliä tai smetanaa.

Lisää aiheesta:

Naudanpaisti juuressoseessaVasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin keraLammasta ja juureksiaPatapaistia portviinihyytelölläNopea ranskalainen lihapataLammas-vihanneskeitto
KaalikeittoLiharuokaKananmunatonGluteenitonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita